Sari la conținut

Vitamine și minerale care combat anxietatea

Se știe deja că un stil de viață sănătos ne ajută să ne protejăm sănătatea, iar dieta joacă un rol cheie în acest sens. Nu doar sănătatea fizică este direct influențată de ceea ce mâncăm ci și sănătatea mentală. O stare permanentă de oboseală, mergând până la anxietate și depresie poate fi cauzată de alimentație. Pentru a fi în echilibru, creierul are nevoie ca noi să avem bună dispoziție, lucru care depinde, în mare parte, de vitaminele și mineralele din organism. Acolo unde aportul de vitamine și minerale nu poate fi luat din alimente naturale, este indicat să fie luat din suplimente alimentare.

Complexul de vitamine B, magneziul, zincul, calciul, vitamina D sunt câteva exemple de vitamine și minerale de care creierul nostru are nevoie pentru a funcționa optim.

Vitamina B – printre principalele beneficii ale vitaminei B se numără și susținerea sistemului nervos, previne tulburările de dezvoltare neurologică sau emoțională, apariția demenței și ajută la scăderea declinului cognitiv. Previne depresia, anxietatea, stimulează receptorii de serotonină de la nivelul creierului.

Zincul – are un rol important privind modul în care comunică neuronii între ei și contribuie astfel la modul în care învățăm. Unele studii au arătat că zincul, în combinație cu tratamentul corespunzător, îmbunătățește starea unei persoane depresive.

Magneziul – ajută la menținerea unui nivel optim de energie. Unele studii au arătat că persoanele cu anxietate se confruntă cu deficit de magneziu. Magneziul este un element important în fiziologia corpului nostru, este cunoscut ca un mineral antistres, contracarând efectele stresului prelungit.

Vitamina D – se știe că rolul major al vitaminei D este de a menține la nivel normal calciul și fosforul în organism, însă are rol și în buna formare și dezvoltarea creierului, ajută la funcționarea mentală optimă. Există anumite studii care arată că este benefic și în prevenirea bolii Alzheimer.

Calciul– are un rol important pentru întregul organism. Dezvoltarea creierului și activitatea cerebrală sunt dependente de calciu. Este un mineral care ajută sistemul nervos central să funcționeze optim.

Fierul – lipsa de energie, anxietatea, depresia tulburările de somn, deficitul de atenție sunt asociate deseori cu carența de fier. Organismul are nevoie de o bună oxigenare a celulelor pentru a menține nivelul de energie.

Organismul are nevoie de vitamine și minerale pentru a funcționa și a îndeplini funcțiile de bază, dar și procese complexe. Dacă din alimentație nu se extrage cantitatea necesară de vitamine și minerale aportul lor se completează cu suplimente alimentare. Tabletele HRI-Vitalion, un produs pe bază de plante, conțin vitamine și minerale esențiale pentru menținerea sănătății mentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *