TUSNAD MARATHON

Eveniment susținut de HRI-Vitalion

După luni de pregătire, încet-încet ne apropiem de un eveniment care îmi este foarte drag. În 2 iunie vom face din nou parte dintr-o comunitate specială, unde în ciuda scopurilor individuale, spiritul de echipă se simte mult mai mult decât rivalitatea.

De 10 ani organizăm în primul weekend din luna iunie semimaratonul de la Tușnad, unde eu personal încerc să ajut atât la organizare cât și prin susținerea evenimentului. Pentru mine semimaratonul de la Tușnad are ceva aparte față de alte competiții. Nu este defapt nici un semimaraton și nici un maraton, sunt în jur de 23 de kilometri cu o diferență de nivel de 700 de metri. Pe lângă aceste aspecte sunt și alte lucruri într-adevăr unice.

În primul rând locația este extraordinară, traseul în sine oferă un feeling aparte fiecărui concurent, iar sosirea la lacul Sf. Ana este copleșitoare. Acest lac fiind unic în Europa, este locația perfectă pentru sărbătorirea succesului.

În fiecare an încercăm să adăugăm ceva nou la acestă atmosferă unică, deșii este greu să adăugăm ca și om ceva, la ceva deja fantastic, creat de Dumnezeu. Cred totuși, că încercările noastre sunt binevenite, fanfara de copii, care încurajează concurenții pe traseu și gulașul din ceaun de la sosire fac această competiție și mai unică.

Însă pentru noi, echipa de la HRI-Vitalion, semimaratonul de la Tușnad are și o altă semnificație. Este o competiție care promovează un stil de viață sănătos, și este de fapt și o formă de prevenție a sănătății noastre. Sănătatea ar trebuie să fie pe primul loc pentru toți, de aceea acum câteva săptămâni am pornit pe drum și am stat de vorbă cu câteva concurenți care revin anual la Tușnad și pentru care un mod de viață sănătos face diferența.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *