Sari la conținut

Tratamentul și prevenția infarctului miocardic

Infarctul miocardic reprezintă o urgență medicală, care are ca substrat blocarea unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de către un cheag de sânge. Oprirea bruscă a fluxului arterial la nivelul mușchiului inimii, duce la distrugerea acestuia și poate determina decesul pacientului.

Din cauza gravității bolii, se consideră că infarctul este una dintre cele mai severe și frecvente afecțiuni ale inimii, fiind principala cauză de spitalizare a bărbaților cu vârste de peste 65 de ani. Statisticile oficiale arată că în România infarctul miocardic provoacă, anual, decesul a 20-25 de mii de persoane, mortalitatea din spitale fiind de 13% din numărul pacienților, procent mult peste media europeană, cuprinsă între 6-8%.

Infarctul apare mai ales la bărbații cu vârste trecute de 45-50 de ani, scunzi, supraponderali, sedentari, surmenați și mari amatori de alcool și tutun. Sunt pasibili cei cunoscuți cu crize de cardiopatie și cu dureri de angină pectorală, care se agravează treptat, atât la efort, cât și în stare de repaus.

Pe parcursul vieții, la nivelul vaselor inimii (artere coronare), se depun grăsimi. În anumite zone, acestea formează depozite de grăsimi, așa numitele plăci arterosclerotice. Aceste plăci sunt bogate în colesterol, iar formarea lor este favorizată de fumat, alimentația bogata în grăsimi, excesul ponderal, excesul de alcool, sedentarism, dar și de unele afecțiuni precum diabetul și hipertensiunea arterială. Aceste plăci determină îngustarea (stenoza) diametrului vasului.

Infarctul miocardic înseamnă că arterele coronariene, acele artere care iriga mușchii inimii suferă. Inima folosește la o singură pompare în jur de 5% din cantitatea de sânge din corp. Dacă începem să facem mișcare, această cantitate crește foarte repede ajungând să se dubleze sau chiar tripleze. Astfel observăm ca inima este supusă de foarte multe ori la suprasolicitări bruște și de aceea mușchii inimii trebuie să fie irigați corect și la cote maxime prin aceste artere coronariene.

Investigațiile cardiologice de rutină pot preveni și pot ajuta medicul cardiolog să stabilească în mod corect diagnosticul, pentru ca pacientul să urmeze un tratament corespunzător.

Consultul cardiologic inițial se concentrează pe anamneza pacientului ( acesta este format dintr-un  set de întrebări despre pacient, datele acestuia de identificare, motivele prezentării la consultație, istoricul bolii – dacă pacientul nu este la primul consult, antecedente heredocolaterale – afecțiuni de care au suferit/suferă rudele, tratament sau medicamente pe care pacientul le-a administrat în ultima perioadă).

Pentru acest lucru trebuie să menținem aceste artere deschise, fluide. Ca să oprim această depunere de grăsimi de pe peretele vascular trebuie să ne schimbăm modul de viață. De aceea noi vă recomandăm pentru a prevenii și dacă ați suferit deja un atac de cord, atunci să prevenim altele, tabletele HRI-Vitalion care au menirea de a curăța arterele din interior, de a dizolva aceste plăci arterosclerotice și prin acest lucru să fluidizăm, să favorizăm revascularizarea zonelor care au suferit până acum din cauza acestor plăci. Tabletele HRI-Vitalion sunt fabricate în Marea Britanie și conțin vitamina A, vitamina C, fier, magneziu, mangan, cupru, potasiu, calciu și extract măceșe, viță de vie, floare de soc, coajă de portocale și măr. De aceea vă recomandăm să investiți în sănătatea dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *