Avem nevoie sau nu de suplimente alimentare?

Dr. Balint Sanatate 2 Comments

Suplimentele alimentare sunt produse specifice care sunt dezvoltate cu scopul de a oferi aportul necesar de substanțe nutritive pentru organismul nostru. Totuși este important de precizat că suplimentele alimentare NU reprezintă un substitut pentru o alimentație corectă. Deoarece avem fiecare un ritm de viață diferit și preferințe distinctive în alimentație, de multe ori putem avea un deficit de vitamine sau nutrienți.

O simplă analiză de sânge ne poate ajuta să aflăm mai multe despre starea noastră. În momentul în care avem rezultatele, este indicat să consultăm un medic sau un specialist care ne poate recomanda tratamentul necesar, fie prin medicamente, fie prin suplimente.

Fiecare pacient trebuie să cunoască conținutul substanțelor pe care le consumă cu scopul vindecării unei afecțiuni sau unui simplu deficit. De aceea, vă recomand să citiți mereu cu atenție lista agenților activi, ale ingredientelor și instrucțiunile referitoare la administrare. Astfel puteți evita orice reacție adversă sau dozarea greșită.

Referitor la conținutul acestor produse trebuie să știți că în Uniunea Europeană există o listă cu substanțele interzise, iar fiecare producător de suplimente alimentare trebuie să se conformeze și să excludă aceste ingrediente. Fiecare produs care conține elemente de origine vegetală și animală se verifică și se autorizează în cadrul Ministerului Agriculturii, iar cele care nu conțin aceste elemente sunt autorizate de către Ministerul Sănătății, altfel nu au ce căuta pe rafturile farmaciilor sau a magazinelor naturiste.

Apar multe reclame negative pentru suplimentele alimentare, și astfel apar și zvonuri precum că, suplimentele alimentare ar fi dăunătoare sănătății. Evident din moment ce avem o abundență de produse atât în magazine cât și în mediul on-line, este greu să facem o selecție bună, de aceea vă recomand în continuu informarea și consultarea specialiștilor.

Există aspecte care confirmă că, într-adevăr suplimentele alimentare au o importanță semnificativă în viața noastră, deoarece lipsa lor ar contribui la apariția deficiențelor și ale afecțiunilor sănătății noastre. Alimentația , de multe ori nu conține nutrienții necesari. De exemplu fără acces la calciu, vitamina C sau Vitamina D, multe persoane ar fi afectate negativ. Un exemplu bun este osteoporoza, dacă dorim să tratăm această afecțiune în orice fel, trebuie să administrăm corpul nostru cu vitamina D și calciu – ele fiind două elemente de bază, care nu pot lipsi din viața noastră.

Pentru a menține funcționalitatea mușchilor, avem nevoie de magnesiu, potasiu și natriu, altfel putem evita febra sau crampele musculare.

Societatea în care trăim, ne oferă posibilitatea să ne ocupăm de sănătatea noastră. Suplimentele alimentare bine alese și corect administrate, sunt componentele prevenției, care ne ajută să îmbunătățim calitatea vieții pe un termen din ce în ce mai lung.

Comments 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *