Sari la conținut

Cum vă feriți de bolile sezonului rece?

Odată cu intrarea în luna septembrie, soarele apare din ce în ce mai rar pe cer și astfel parcă ne pierdem puțin și din energie. În perioada rece este normal să răcim mai ușor sau să fim mai expuși la viroze, însă multe boli sezonale pot fi prevenite din timp.

Afecțiunile reumatice, cum ar fi artrita, sunt foarte comune în sezonul de toamnă, cauzând creșterea sensibilității și dureri articulare în urma expunerii la temperaturi mai scăzute. Aceste boli se caracterizează prin inflamații (înroșire și încălzire, inflamare și durere) și pierderea funcțiilor unuia sau mai multor structuri conectoare sau de suport ale organismului: articulații, tendoane, ligamente, oase și mușchi. Simptomele comune includ durere, inflamare și rigiditate. Unele afecțiuni reumatice pot implica de asemeni organele interne. HRI-Vitalion, prin complexul de minerale și vitamine ajută la ameliorarea durerilor și la prevenirea complicațiilor ulterioare.

 

În lunile de toamnă, insuficiența cardiacă poate reprezenta o gravă amenințare pentru persoanele ce suferă de afecțiuni cardiovasculare. În procesul de adaptare la noile condiții de mediu, organismul poate suprasolicita sistemul cardiovascular, cauzând consecințe serioase. Principalii factori de risc sunt: hipertensiune arterială, atacul de cord, aritmie, diabet, apnee de somn, virusuri (infecții virale). Acestea pot conduce la deteriorarea stării de sănătate pe un termen lung și afectează calitatea vieții. Prevenirea acestor boli este posibilă cu aplicarea tratamentelor de prevenire.

La fel ca și primăvara, și toamna este sezonul alergiilor și astmului, în special astmului alergic. Astmul alergic este cel mai comun tip de astm.  Aproximativ 90% dintre copiii astmatici prezintă alergii, comparativ cu situația adulților: doar 50%. Inhalarea unor substanțe specifice, denumite alergeni (polen, praf, mucegai) conduce la manifestarea simptomelor de astm asociate cu reacțiile alergice.
Aproape orice astmatic (alergic sau non-alergic) simte o înrăutățire a stării de sănătate după depunerea de efort în aer rece sau după inhalarea de fum, praf sau mirosuri puternice. Tratament: determinarea factorilor iritanți și evitarea expunerii la aceștia este un prim pas în prevenirea astmului și alergiilor. Cu toate acestea, deoarece este imposibil de evitat toți alergenii, există o serie de medicamente ce pot ajuta în ameliorarea simptomelor.

 

Ploile, vântul puternic și variațiile de umiditate contribuie la slăbirea sistemului imunitar, favorizând contactarea răcelilor. Cunoscute și sub denumirea de infecții virale ale tractului respirator superior, răcelile pot fi cauzate de peste 200 de tipuri de virusuri și, de regulă, nu au același grad de severitate comparativ cu răcelile specifice sezonului de iarnă. Din cauza numărului foarte mare și în permanenta dezvoltare de virusuri care pot cauza răceala, organismul uman nu reușește să determine rezistență pentru toate aceste virusuri. Deși răcelile comune se manifestă de regulă în sezoanele reci: toamna, iarna, vremea rece în sine nu cauzează răceală. În schimb, se consideră că în lunile cu vreme rece, persoanele obișnuiesc să petreacă mai mult timp în spații închise, mult mai aproape unii de alții, facilitând astfel răspândirea virușilor. Măsuri de prevenire a răcelilor: întărirea sistemului imunitar, spălarea frecventă a mâinilor, evitarea contactului cu persoanele ce prezintă boala, modificarea obiceiurilor zilnice: renunțarea la fumat și evitarea stresului. HRI-Vitalion este un supliment alimentar care cu ajutorul ingredientelor naturale întărește sistemul imunitar și pregătește organismul pentru combaterea afecțiunilor din sezonul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *