Pushing the limits!

Dr. Balint Budapest, Semimaraton, Stil de viata, Wizzair Leave a Comment

Timp: 02:30:34. – Distanță: 21 km. –  Orteze pt. genunchi: 0!  – Durere: nimic!

„Pushing the limits” – cam asta ar fi expresia cea mai potrivită când vine vorba de sport sau orice altă activitate unde ne confruntăm cu o provocare care necesită multă voință și dedicare.

Cei care au mai vizitat pagina mea știu deja, că la vârsta de 23 de ani s-a întâmplat o schimbare semnificativă în viața mea. Am fost diagnosticat cu gonartroză la ambii genunchi și am fost sfătuit să renunț la sport și efort pentru a proteja articulațiile membrelor inferioare. În loc de repaus total m-am hotărât să caut o soluție și să merg înainte. A fost cea mai bună decizie!

Am găsit între timp și tabletele HRI-Vitalion și am continuat să fac mișcare încetul cu încetul. Deoarece alergarea este o mare pasiune a mea, am început mai întâi cu distanțe mici și cu orteze pentru genunchi. Evident am simțit și durere, și disconfort, dar cu ajutorul tabletelor HRI-Vitalion am reușit să alerg distanțe mai mari.

Fiind unul dintre organizatorii evenimentului Tusnad Marathon, îmi face mare plăcere să particip și eu la competiții, de aceea alerg în fiecare an singur sau în echipă pentru a-mi forța limitele.

Anul acesta am ajuns la o etapă importantă. După mulți kilometri sub picioare am reușit să alerg 21 de kilometri la al 33-lea Wizz Air Budapest Half Marathon pe 9 septembrie 2018. Și cel mai important este că am putut face asta fără orteze pe ambii genunchi și mai ales fără durere. Cred că răspunsul este tratarea cu grijă a corpului și perseverența bineînțeles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *