Sari la conținut

Kósa Szilárd – 20 de maratoane, și nu se oprește aici

Kósa Szilárd este un personaj cu adevărat special. L-am cunoscut la Miercurea Ciuc și primul lucru pe care am observat a fost faptul că are o minte deschisă, este foarte activ și este extraordinar de pasionat de hobby-ul lui. El consideră alergatul doar un hobby, dar eu cred că este mult mai mult. În fiecare cuvânt al lui am simțit cât de dedicat este și cât de important este mișcarea în viața lui.

Szilárd a fost mereu pasionat de sport, însă alergatul a venit puțin mai târziu în viața lui. De atunci nu a stat pe loc și într-un mod incredibil, a fugit deja douăzeci de maratoane internaționale. Iar acest număr crește în continuu. El mai spune că nu aleargă de obicei mai mult de o dată într-un oraș, astfel fiecare concurs își menține feelingul aparte și atmosfera specifică locației.

Până acum a alergat pe asfaltul din Budapesta, Viena, Brașov, București, Frankfurt, Roma, Košice, München, Lacul Garda, Firenze, Barcelona, Madrid, Cluj, Sibiu, Lindau, Lisabona, Veneția, Milano și Salzburg. Cele mai bune rezultate le-a avut în Salzburg anul acesta, pe 6 mai unde a fugit 42.195 de metri în 03:07:43.

Cu ocazia interviului acordat am vorbit și despre sănătate și cum afectează defapt alergatul articulațiile membrelor inferioare. În timpul unui maraton efortul fizic depus este foarte mare și de aceea este important să oferim corpului vitamine și minerale cu scopul de a preveni afecțiunile sistemului osos și pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *