Sari la conținut

În România la fiecare 30 de minute un om face infarct miocardic.

La fiecare 30 de minute de fapt inima unui om se oprește să bată.

Cauza este circulația arterială deficitară. Pentru ca inima noastră să poată funcționa la parametri normali, circulația sanguină ar trebui să asigure necesarul de sânge, respectiv necesarul de oxigen.
Când vorbim de un stadiu deficitar, ne referim la diferite obstacole parțiale și totale în artere, care se formează din cauza grăsimilor. Grăsimile se introduc în organism prin alimentație. Depozitarea acestora se începe din momentul în care consumăm o cantitate mai mare de grăsimi decât este indicat.

Depozitarea se face și în artere unde apar plăcile aterosclerotice, după care încet apar cardiopatiile ischemice și se formează un blocaj parțial sau total în artera coronariană și în curând apare infarctul miocardic.

În foarte multe cazuri această boală apare subit, nu prea există simptome. Primul semn este de fapt infarctul miocardic în sine care poate provoca un stop cardio-respirator și chiar oprirea totală a inimii. Problema majoră este că acum 20-30 de ani, vârsta inferioară la care apărea această afecțiune era de 45-50 de ani. Mai nou, din păcate această vârstă inferioară a coborât la 25-27 de ani. Există cazuri de tineri care suferă infarct miocardic la 23 de ani.

Este dificil în același timp sensibilizarea populației tinere de 20 de ani, despre faptul că alimentația, sedentarismul, obezitatea, fumatul, consumul de alcool și droguri favorizează apariția infarctului miocardic.

Din păcate din ce în ce mai des se leagă această boală cu diabetul, afecțiune care distruge peretele vascular, devenind astfel a combinație mortală. Drumul către o circulație sanguină deficitară este mult mai lentă la un pacient care nu suferă de diabet.

Și tinerii ar trebui să ia măsuri din timp și să-și schimbe stilul de viață, având grijă la alimentație și mișcare fizică. Prevenția trebuie să înceapă de la o vârstă fragedă din punct de vedere medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *