Sari la conținut

Importanța mișcării pentru organism

Sute de articole și publicații, mii de cercetări și studii, demonstrații, sfaturi, îndemnuri și păreri avizate de la medici și specialiști în sănătate s-au efectuat până acum în ceea ce privește menținerea unui vieți sănătoase, sporirea longevității și calității vieții umane. Și toate au un numitor comun: mișcarea.

Importanța mișcării pentru sănătatea organismului a fost de câteva decenii încoace printre cele mai dezbătute subiecte pe social media, în cabinetele specialiștilor, în școli și săli de fitness. S-ar putea spune că nu mai este necesară încă o teorie care să semene cu cele care tranzitează deja de multă vreme, internetul. Suficient este să ținem minte că mișcarea face bine.

Ne învățăm de mici copiii cât de importantă este mișcarea. Și pe bună dreptate îi învățăm că sportul și activitatea fizică întărește musculatura și articulațiile, îi încarcă cu energie și îi face mai puternici. Dar ce alte beneficii mai aduce cu sine mișcarea?

Mișcarea egalează o formă fizică de invidiat, un sistem cardiovascular optim, o stare emoțională sănătoasă și în consecință o viață fericită.

Problemele cu care se confruntă oamenii sedentari, în general, sunt legate de luarea în greutate, performanțe fizice limitate, probleme de articulații, probleme digestive, îmbătrânire prematură, etc. Toate acestea sunt efectele negative ale lipsei de mișcare. Printre acestea poate că cel mai important aspect și beneficiu al mișcării asupra organismului uman este cel legat de funcționarea optimă a inimii și a vaselor de sânge. Pentru o bună funcționare a acestora, corpul nostru are nevoie de energie.

Energia este combustibilul care ne ține activi întreaga zi. Această energie este transportată în fiecare secundă de către vasele noastre de sânge către toate organele din corp. Sângele încărcat cu oxigen, calciu și magneziu pompează regulat energie pentru funcționarea optimă a mușchilor și a tuturor organelor. Și totul decurge perfect atât timp cât acesta poate să treacă prin vasele de sânge.

Pierderea elasticității și îngustarea vaselor sangvine duc la apariția bolilor cardiovasculare iar lipsa mișcării este principala cauză a apariției acestora. Mai mult, crampele musculare, problemele de articulații și accidentările survin și acestea din cauza unei doze prea scăzute a nivelului de energie de care are nevoie organismul nostru pentru a functiona normal. Cu ajutorul tabletelor HRI Vitalion, corpul nostru va beneficia de o cantitate suficientă de energie pentru efectuarea oricăror activități fizice ce în mod normal ne pun în dificultate.

Cu tabletele HRI-Vitalion vom spori capacitatea arterelor de a transporta energie celulelor corpului, ne vom proteja articulațiile de accidentări atunci când facem sport și ne vom scăpa corpul de toxinele nedorite, reușind, odată cu menținerea unei vieți active să dăm jos kilogramele în exces. Tabletele HRI-Vitalion sunt concepute să ne ofere doza zilnică necesară atingerii nivelului de performanță dorit.

În consecință, cea mai bună modalitate de a menține sănătatea sistemului cardiovascular și a articulațiilor este prin intermediul alegerilor pe care le facem. Asigurându-ne că facem regulat mișcare, că renunțăm la alcool, cafea, fumat și alte alimente nocive, asigurându-ne că respectăm orele de odihnă și relaxare, că ne păstrăm optimismul și nu lăsăm stresul să pună stăpânire pe mintea și corpul noastru, abia atunci vom fi făcut tot ce ține de noi pentru a avea grijă de sănătatea organsimului. Căci, “să faci mişcare din când în când este un lucru bun, dar să faci sport regulat este mai benefic pentru sănătatea noastră.” (Andreas Nilsson, cercetător).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *