Sari la conținut

Simptomele hipertensiunii arteriale și tratarea acestora

Presiunea ridicată a sângelui, cunoscută și sub denumirea de HTA sau tensiune arterială crescută, este un simptom cu care se confruntă numeroase persoane, în special vârstnicii, și care nu este întotdeauna ușor de depistat, deoarece, la rândul său, prezintă rareori simptome evidente care să ridice motive de îngrijorare.

Din păcate, 95% dintre cazurile de hipertensiune, nu le cunoaștem originea sau cauzele, nu știm de ce crește tensiunea arterială. Doar la 4-5% dintre cazuri putem să găsim o cauză care provoacă această creștere a tensiunii. Această afecțiune poate să fie patologică dar poate să fie și doar o stare de moment dacă dezvoltăm un efort fizic mai mare, timp în care poate să crească și tensiunea arterială. Dar în momentul în care facem o pauză, aceasta scade revenind la valorile normale.

Tensiunea arterială este influențată atât de stare de activitate a pacientului cât și de starea de sănătate a sistemului cardio vascular, aceasta înseamnă starea inimii și a arterelor. Odată cu procesul de îmbătrânire, îmbătrânesc și arterele, devin rigide, nu se mai dilată. În mod normal artera se dilată ajutând astfel la trecerea sângelui, scăzând tensiunea arterială. Odată ce îmbătrânim, acest perete arterial îmbătrânește și el, își pierde din elasticitate, nu se mai dilată și defapt exercită o presiune asupra coloanei de sânge.

Tot așa depunerile în artere îngreunează trecerea coloanei de sânge. Se formează mici blocaje sau chiar blocaje totale în anumite cazuri, dar aceste plăci arteroslerotice influențează în mod indirect tensiunea arterială. De aceea este foarte important să avem un sistem de circulație arterial sănătos, întinerit.

Chiar daca este lipsita de simptome, hipertensiunea arterială netratată poate afecta în timp organele vitale precum rinichii, inima sau creierul, cu consecințe devastatoare pentru întregul organism. Prin urmare, poți afla că suferi de HTA abia în momentul în care apar probleme mult mai grave precum infarctul, insuficiența renală sau cardiacă și accidentele vasculare cerebrale. Atunci când valorile tensiunii arteriale sunt extrem de crescute, pot apărea simptome precum:

  • Amețeală;
  • Stări de confuzie;
  • Vărsături;
  • Dureri de cap severe;
  • Sângerări nazale;
  • Vedere încețoșată.

Hipertensiunea arterială este un factor major ce cauzează atac de cord, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, anevrismele arterelor (de exemplu anevrism aortic), boală arterială periferică și este cauza bolilor renale cronice. Chiar și o creștere moderată a valorilor tensiunii arteriale este asociată cu o speranță de viată mai redusă. Modificarea obiceiurilor alimentare și a stilului de viață pot aduce ameliorări, ținând sub control presiunea arterială, și pot reduce riscurile asociate cu complicații ale stării de sănătate.

Venim în ajutorul pacienților cu tabletele HRI-Vitalion care conțin vitamine, minerale și extracte din plante și care au menirea de a curăța arterele din interior, de a dizolva aceste plăci artero-sclerotice și de a ajuta la reconstrucția peretelui vascular. Datorită acestora peretele redevine elastic și putem influența tensiunea arterială în mod indirect. Tabletele vitalion sunt fabricate în Marea Britanie și conțin vitamina A, vitamina C, fier, magneziu, mangan, cupru, potasiu, calciu și extract măceșe, viță de vie, floare de soc, coajă de portocale și măr. De aceea vă recomandăm să investiți în sănătatea dumneavoastră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *