Gonartroză, durerile de genunchi, prevenția și tratamentul acestora cu HRI-Vitalion

Dr. Balint Boli și afecțiuni, Durere, Sanatate Leave a Comment

Suntem conștienți de faptul că există unele boli care au o evoluție lentă și lungă, iar pe parcursul evoluției lor nu simțim, nu observăm nimic. În momentul în care apar semnele clinice precum ar fi durerea, atunci realizăm că noi suferim cu adevărat de o boală.

Termenul generic de artroză reunește mai multe probleme ale articulațiilor, de cauză degenerativă, având ca trăsătură comună distrugerea cartilajului articular, urmată apoi de modificări ale tuturor structurilor din componenta articulației. Consecințele acestor remanieri ale componentelor articulare sunt: durerea, împiedicarea mișcărilor normale și deformările.
Practic, oricare dintre articulațiile noastre poate fi afectată de procesul artrozic, dar cu predilecție, articulațiile cel mai des solicitate: genunchii (gonartroză), șoldurile (coxartroză), coloana vertebrală (spondilartroză), articulațiile degetelor. Cartilajul o dată distrus nu se mai reface, de aceea trebuie să avem o grijă foarte mare de articulațiile noastre.

Câteva dintre motivele pentru care apare artroza: poate să fie ereditar, să moștenim o predispoziție, un accident sau o suprasolicitare a articulației. De cele mai multe ori, acești factori de risc sunt prezenți la bătrâni, sportivi și în cazul anumitor profesii. Femeile suferă de două ori mai frecvent de artroză decât bărbații. După vârsta de 50-60 de ani, această afecțiune apare mult mai frecvent și la persoanele care nu au făcut sport, de fapt este rezultatul procesului de îmbătrânire.

Artroza apare atunci când se strică echilibrul între formarea și distrugerea de componente ale cartilajului, în favoarea celei din urmă. Fenomenul are loc atunci când celulele (condrocitele) sunt mai puțin numeroase, mai puțin active sau nu au la dispoziție materialele necesare producerii componentelor de cartilaj (colagen și proteoglicani) sau când acestea din urmă sunt distruse de acțiunea unor enzime. Rezultatul este transformarea cartilajului dintr-o structură netedă și elastică în una neregulată (fisurare, ulcerare) și rigidă. Mișcarea este compromisă, iar lipsa amortizării șocurilor transmite capetelor osoase solicitări neobișnuite și osul se deformează (remodelare).

Cele mai comune simptome ale artrozei sunt:

  • durerea la nivelul articulației;
  • rigiditatea articulației;
  • sensibilitate la durere în zona din preajma articulațiilor afectate;
  • reducerea flexibilității în articulațiile afectate;
  • osul ”se freacă” pe os, tocmai pentru că acest cartilaj este complet distrus;
  • apar osteofite sau “ciocuri” osoase; acestea se pot dezvolta în preajma articulațiilor afectate de artroză.

Tabletele HRI-Vitalion vin în ajutorul acestor pacienți având efecte pozitive asupra țesutului osos. Ciocurile de oase, se micșorează sau chiar dispar și în felul acesta putem să redăm libertatea de mișcare a articulațiilor, putem să lungim durata de viață a acestora.

Ultimul stagiu al acestei boli este protezarea iar aceste proteze se schimbă o dată la 15-20 de ani, deci nu reprezintă o rezolvare permanentă, fiind nevoie să suferiți și alte intervenții chirurgicale.

Cu ajutorul acestor tablete HRI-Vitalion putem să prelungim viața articulației și putem să reducem foarte mult durerile și inflamațiile prin micșorarea acestor mici osteofite. Aceste tablete sunt fabricate în Marea Britanie și sunt tablete naturiste conținând vitamine, minerale și extracte din plante. Tabletele sunt utilizate atât de tineri de 30 de ani cât și pacienți de 90 de ani. Vă îndemnăm să încercați acest tratament naturist în prevenția și tratamentul artrozei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *