Dr Google – Auto-diagnosticare

sau stabilirea propriului diagnostic. Probabil cunoaște multă lume această practică răspândită în lumea modernă. Cu ajutorul doctorului Google de multe ori căutăm pe internet cauza simptomelor sau a durerilor.

Evident această abordare nu este una corectă, deoarece putem ajunge la concluzii tulburătoare în legătură cu sănătatea noastră, care la rândul lor nu ajută starea noastră generală. Am întrebat mai multe persoane dacă obișnuiesc să se auto-diagnostizeze pe internet. Majoritatea au confirmat că într-adevăr, dacă simt orice disconfort sau observă mici semne pe corp, automat cercetează lista simptomelor în Google.

Am întrebat și despre experiențele pozitive sau negative pe care le-au avut. Am aflat că de foarte multe ori diagnosticul sugerat este unul exagerat, cauzând astfel numai stres și frică pentru pacient. Boala cea mai amenințătoare continuă să fie cancerul, iar majoritatea simptomelor, în diferite combinații pot fi asociate cu o asemenea afecțiune. În situații norocoase însă, un articol informativ online poate duce la descoperirea unei boli ascunse, care nu prea produce simptome clare.

La unul dintre aceste cazuri am aflat cum un pacient a citit online că deficiența de vitamina B12, poate cauza tulburări la nivelul sistemului nervos și astfel a ajutat specialiștii în aflarea cauzei anemiei de care suferea. Însă prea puține cazuri sunt atât de simple.

Recomandarea mea este una universală în cercul medicilor: este mai bine să vă sprijiniți pe experiența unui specialist. Dacă doriți să vă tratați o afecțiune mai puțin complicată singuri, aveți grijă la produsele alese. Internetul oferă un număr mare de preparate care nu sunt testate și care pot avea și efecte secundare. Alegeți produsele care au o compoziție verificată, cât mai naturală. Dacă aveți nelămuriri, întrebați întotdeauna medicul Dvs.

În cazul suplimentului alimentar HRI-Vitalion, eu vă stau la dispoziție. În ultimii ani am oferit peste 46000 de sfaturi medicale numai prin telefon și evident mă puteți contacta în continuare dacă aveți întrebări în legătură cu administrarea și efectul acestui produs.

Mulți colegi spun că internetul nu poate ajuta un pacient. Această afirmație este numai parțial adevărat. Internetul joacă un rol foarte important în procesul de prevenție, iar prevenția pe termen lung diminuează numărul bolnavilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *