Sari la conținut

Remedii și tratamente pentru diabetul zaharat

Diabetul zaharat este un sindrom complex indus de tulburarea secreției de insulină de către pancreas sau de rezistența celulelor periferice la acțiunea insulinei. Cel mai cunoscut efect al acestor tulburări este creșterea nivelului glucozei in sânge peste limitele considerate normale –hiperglicemie.

Diabetul este de două tipuri: de tip 1 care necesită administrarea de insulină și diabetul de tip 2 care nu necesită administrarea de insulină, dar necesită o atenție sporită, un tratament adecvat și o dietă potrivită. Diabetul se asociază și cu alte boli, de fapt din cauza diabetului apar și alte afecțiuni cum ar fi problemele de circulație arterială, care pot duce foarte repede la un accident vascular-cerebral sau la arteriopatia diabetică a membrelor inferioare. Din păcate foarte mulți pacienți ajung într-un timp foarte scurt la amputarea degetelor de la picioare, a labei picioarelor. De la diabet pot apărea și alte boli și probleme care ne influențează viața precum retinopatia sau neuropatia diabetică care pot să influențeze vederea sau chiar sistemul neurologic.

Tratamentul diabetului zaharat tip 1– Studiul DCCT a evidențiat faptul că insulinoterapia intensivă (trei sau mai multe injecții de insulină pe zi sau terapia cu pompă de insulină a reprezentat o 25 componentă cheie a programului de ameliorare a glicemiei și în același timp de îmbunătățire a prognosticului . Se recomandă: administrarea de insulină în doze injectabile multiple sau prin perfuzie subcutanată continuă de insulină (pompă de insulină), corelarea dozei de insulină prandială cu aportul de carbohidrați, glicemia preparandială și activitatea fizică anticipată.

Diabetul zaharat tip 2 este caracterizat prin insuficiența beta-celulară progresivă, rezistență la insulină si creșterea producției hepatice de glucoza. Pacienții cu diabet zaharat tip 2 sunt în majoritate supraponderali sau obezi și au, în general, un stil de viață nesănătos (obiceiuri alimentare nesănătoase, sedentarism) care a contribuit, alături de alți factori, la apariția afecțiunii. De aceea, se impune ca imediat după diagnosticare să se identifice modalitățile de intervenție asupra stilului de viață. Prin ameliorarea stilului de viață se urmărește atingerea și menținerea greutății corporale ideale, scăderea valorilor glicemice, normalizarea valorilor lipidelor serice si a acidului uric (sau aducerea cât mai aproape de normal), menținerea unor valori optime ale tensiunii arteriale, uneori în asociere cu medicația specifică.

Noi venim în ajutorul dumneavoastră cu o tabletă care conține vitamine, minerale și extracte din plante care au rolul de a reconstrui peretele vascular, deoarece în diabet peretele vascular se distruge, celulele adipoase se pot agăța mult mai ușor de peretele vascular, mult mai repede apar aceste plăci arterosclerotice dar și blocaje de circulație pe traseul de circulație arterială.

Tabletele HRI-Vitalion sunt fabricate în Marea Britanie și conțin vitamina A, vitamina C, fier, magneziu, mangan, cupru, potasiu, calciu și extract măceșe, viță de vie, floare de soc, coajă de portocale și măr. Toate aceste elemente vă ajută să vă reconstruiți arterele și să preveniți atât accidentul vascular-cerebral în diabet cât și acele arteriopatii obliterante ale membrelor inferioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *