Sari la conținut

Cum să ai un Crăciun mai liniștit și să rămâi sănătos

Sărbătorile de Crăciun se asociază de obicei cu mese îmbelșugate, multă oboseală din cauza pregătirilor și stres, ceea ce dăunează sănătății organismului nostru. Crăciunul este sărbătoare și momentul să te odihnești, să te bucuri și să petreci timp neprețuit alături de cei dragi. Oriunde alegi să petreci Crăciunul în acest an, îți oferim câteva sfaturi pentru a-l petrece fără oboseală și stres.

NU LĂSA MÂNCAREA SĂ DEVINĂ PRINCIPALUL OBIECTIV

Sărbătorile de iarnă sunt minunate, dar bucuria Crăciunului se adresează în mod special sufletului și nu papilelor gustative. Decât să petreci timp îndelungat în bucătărie, gătind multe preparate culinare, mai bine folosești timpul pentru a pregăti jocuri distractive alături de cei dragi în ziua de Crăciun, întâlnire cu persoane dragi, planificarea unei plimbări sau chiar excursii.

CUMPĂRĂ MAI PUȚIN DULCIURI

În loc să cumperi cadou copiilor multe dulciuri, ciocolată, mai bine alege cadouri pe care să le folosească, să fie educative, să-i facă activi: o minge de fotbal, o bicicletă, coarda, o trambulină, un skateboard.

CUMPĂRĂ MAI PUȚINĂ MÂNCARE

Anual, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun se pregătește foarte multă mâncare. Este un obicei moștenit de la părinți și transmis ulterior copiilor. Consumul de multă mâncare și alcool a pus stăpânire pe Crăciun, nu este benefic nici pentru sănătate, dar nici pentru buzunar. Cumpără atât cât crezi că vei consuma, tu și familia ta, și economisește la factură. Înainte de a merge la cumpărături inspectează cămara, frigiderul, congelatorul și vezi ce alimente ți-au mai rămas pe care le poți folosi. Stabilește din timp ce rețete vei folosi.

REDU CANTITATEA DE ALCOOL CONSUMATĂ

În perioada sărbătorilor tendința este de a avea în casă mai mult alcool decât de obicei și riscul de a consuma mai mult crește. Alternează consumul de băuturi alcoolice cu cele non-alcoolice, cu apă, și bea încet și la intervale lungi de timp. Astfel, vei diminua din cantitatea de alcool consumată. Tentațiile sunt multe, dar este bine să ai un control asupra acțiunilor tale pentru a evita o serie de afecțiuni agravate de consumul de alcool-gastrite, esofagite, colici biliare.

PĂSTREAZĂ-TE ACTIV

Încearcă să nu petreci întreaga zi de Crăciun în fața televizorului. Dacă afară este frig îmbracă-te adecvat și ieși la o plimbare pentru a arde câteva calorii. Sau planifică activități în aer liber cu familia, o luptă cu bulgări de zăpadă va arde multe calorii și îi va ține activi pe copii.

AI GRIJĂ DE SĂNĂTATEA TA MENTALĂ

Crăciunul poate însemna și o perioadă de stres, de anxietate pentru mulți oameni. Momentele de anxietate pot fi diminuate printr-un inspir și expir profund și odihnitor. Iar pentru a gestiona stresul nu mai încerca să-i mulțumești pe toți cei din jur, concentrează-te și asupra propriei tale persoane.

Vacanța din perioada sărbătorilor este un bun prilej să privești în urmă, la ceea ce ai trait pe parcursul anului, la ceea ce a fost bun sau mai puțin bun, să înveți din lecțiile primite și să privești cu speranță spre noul an care vine.

Pe lângă un stil de viață bun și echilibrat, folosește HRI-Vitalion, care ajută la întărirea sistemului imunitar prin ingredientele sale naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *