Bolile cardiovasculare, semne ce nu trebuie ignorate

Dr. Balint Uncategorized Leave a Comment

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial și o cauză majoră de handicap și afecțiuni cronice, fiind o povară imensă pentru economie și sistemele de sănătate.

Bolile cardiovasculare reprezintă un grup de afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge, care includ bolile coronariene, bolile cerebrovasculare, bolile reumatice cardiace, bolile cardiace congenitale, tromboza venoasă profundă, boala arterială periferică, embolia pulmonară.

Oricine poate dezvolta o boală de inimă, indiferent de vârstă. Există o serie de factori de risc care se regăsec la diferitele tipuri de afecțiuni cardiace, precum hipertensiunea arterială, fumatul, sedentarismul, colesterolul crescut, alimentația nesănătoasă, nivelul ridicat al glucozei și lipidelor din sânge, obezitatea, excesul de greutate, stresul, vârsta etc.

Principalele patologii de boli cardiovasculare

Bolile cardiovasculare apar atunci când este vorba despre îngustarea sau blocarea vaselor de sânge, aspect care duce la dureri în piept, atac de cord sau atac cerebral, care se formează atunci când apare un cheag de sânge ce împiedică circulația sângelui către inimă sau creier.

Cea mai frecventă este boala coronariană, care este boala vaselor de sânge ce alimentează mușchiul cardiac. Implicațiile ei sunt infarctul miocardic, angina-dureri în piept, unele aritmii. Atacul de cord cuprinde dureri ori disconfort resimțit în mijlocul pieptului, brațe, umărul stâng, spate, dispnee, vomă, stare de rău, leșin, transpirație rece, paliditate. Hipertensiunea, diabetul, vârsta înaintată, alimentația nesănătoasă, colesterolul crescut, fumatul, predispoziția moștenită, inflamația și tulburările de coagulare reprezintă principalii factorii de risc.

Accidentul vascular cerebral se produce atunci când este întreruptă alimentația cu sânge a creierului, fie în urma unui accident ischemic, fie în urma spargerii unui vas de sânge, ce duce la hemoragie. Simptomele accidentului cerebral includ atrofierea feței și membrelor, cel mai adesea pe una dintre părțile corpului, confuzie, dificultate în vorbire sau înțelegere, în deplasare, dificultate în vederea cu unul sau ambii ochi, amețeală, pierderea echilibrului, leșin sau stare de inconștiență.

Hipertensiunea arterială, fibrilația atrială, colesterolul crescut, fumatul, diabetul, vârsta înaintată, alimentația nesănătosă reprezintă factori de risc.

Boala arterială periferică este boala arterelor ce afectează brațele și picioarele. Similar cu boala arterială coronariană, boala arterială periferică reprezintă îngustarea arterelor periferice, ce transportă sângele oxigenat și substanțele nutritive de la inimă către restul organismului. Atunci arterele picioarelor se îngustează și se blochează din cauza depunerilor de colesterol țesuturile nu mai primesc suficient sânge și nu mai funcționează normal. Cea mai frecventă cauză de îngroșare a arterelor este ateroscleroza. În timpul mersului sau al efortului fizic, pacientul poate resimți durere musculară deoarece necesarul de oxigen este diminuat. Durerea dispare odată cu revenirea piciorului în stare de repaus.

Prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cu alimentație echilibrată, săracă în grăsimi, bogată în legume și fructe, cu mișcare și exerciții fizice se reduc factorii de risc ce duc la apariția bolilor cardiovasculare. Totodată, suplimentele alimentare, deși nu pot înlocui un stil de viață sănătos și nici să trateze factorii de risc, precum nivelul ridicat de colesterol, ajută persoanele care au deja ateroscleroză și care pot beneficia de pe urma lor. Tabletele HRI-Vitalion, un remediu pe bază de plante, cu vitamine și minerale, este special conceput pentru bolile sistemului cardiovascular, având efect benefic asupra sistemului circulator, ajută circulația arterială astfel încât inima va putea să bată la parametrii normali, curăță arterele și le redă elasticitatea, întârziind și mai mult procesul progresiv care rezultă în întărirea și îngustarea arterelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *