Sari la conținut

Boala varicoasă – simptome și tratamente

Boala varicoasă, HRI-Vitalion

Varicele reprezintă pentru cei mai mulți dintre pacienți o problemă cosmetică, însă acestea pot avea complicații serioase dacă nu se iau în vedere tratamentele potrivite și schimbări în stilul de viață.

Varicele, venele varicoase sau venele pânză de păianjen afectează unul din cinci adulți, cu o incidență mai ridicată în rândul femeilor cu vârstă de peste 50 de ani. Sunt vene proeminente – dilatate, inflamate și de culoare albăstruie – care apar la suprafața pielii, de regulă la nivelul membrelor inferioare, în zona gambelor și a coapselor.

În majoritatea cazurilor nu se poate influența apariția acestor boli. Poate să fie ereditar, prin urmare dacă am avut în istoricul familiar, atunci suntem predispuși la apariția ei. Este foarte bine să știm acest lucru, deoarece putem să prevenim, să ajutăm organismul, putem să luptăm împotriva acestei boli pentru a apărea mult mai târziu.

De asemenea poate să fie influențată și de modul de viață pe care îl avem, cum mâncăm, ce mâncăm, cum ne petrecem ziua la serviciu. Toate acestea afectează circulația normală a sângelui în vene. Cu timpul încep să se dilate și începe să stagneze sângele în primul rând la nivelul gleznelor. De aceea primele care încep să fie vizibile sunt edemele de la nivelul gleznelor. Dacă nu luăm măsuri această boală evoluează, putem să vorbim de varice superficiale sau de afecțiunea venelor profunde iar acestea pot duce la agravarea situației. Pot duce la apariția coagulării sângelui și complicațiile care survin o dată cu acestea.

De aceea vă recomandăm să luați niște măsuri: dacă aveți un serviciu unde trebuie să stați toată ziua în poziție șezândă sau în picioare, vă recomandăm să vă schimbați poziția din oră în oră, să vă ridicați de pe scaun și să faceți 5-10 minute mișcare.

Pentru ameliorarea și tratarea acestor boli varicoase vă recomandăm un produs natural. Acesta este fabricat în Marea Britanie, numit HRI-Vitalion. Acesta este sub formă de tablete care conțin vitamine, minerale și extracte din plante cum ar fi hibiscus, măceșe, viță-de-vie, floare de soc, coajă de portocale și măr.  Aceste tablete au menirea de a reda elasticitatea peretelor vaselor venelor. Venele în momentul în care își recâștigă elasticitatea revin la diametrul normal și încep să funcționeze. Astfel recâștigăm acea piele fină și dispar acele desene curbate albastre de la nivelul pielii.

Apariția varicelor denotă o afecțiune a sistemului circulator. Printre componentele acestui sistem se numără și venele, care au rolul de a conduce sângele cu dioxid de carbon la inimă și apoi la plămâni pentru a fi oxigenat. Venele din zona membrelor inferioare lucrează împotriva gravității pentru a urca sângele spre celelalte organe, iar pentru ca misiunea lor să fie îndeplinită cu succes este nevoie ca valvele din interiorul lor să funcționeze în parametri optimi.

Varicele se dezvoltă și din cauza unui stil de viață sedentar și pot fi, totodată, o consecință a obezității. În același timp, ele apar și la anumite categorii profesionale precum asistente medicale sau chelneri, profesii care implica statul în picioare prelungit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *