Sari la conținut

Anda și Ciprian din Galați

Pe lista maratoniștilor care au mai participat la Tusnad Marathon, am găsito pe Anda Vieru din Galați. Ne-am hotărât s-o întrebăm dacă are chef să ne împărtășească experiența ei din anii precedenți. A fost gata să ne povestească și ne-a spus că mai are un coleg care participă la Tușnad. Așa l-am cunoscut pe Ciprian Lipșa, și el tot din Galați!

Deoarece Galați este cam departe de Târgu Mureș, am tot încercat să găsim un punct comun, unde putem să ne întâlnim înainte de concurs. Până la urmă drumul ne-a dus în curbura Carpaților, la Moeciu de sus. Cei doi au venit să participe la EcoMarathon, iar noi ne-am dus să-i prindem la o vorbă înainte de concurs. Maratonul de la Moeciu este ceva mai complex, decât TusnadMarathon, în primul rând distanța este mai mare și diferența de nivel face această competiție și mai dificilă.

Moeciu de sus este un loc extraordinar, împreună cu echipa am fost încântați de priveliște și ne-am bucurat enorm când cei doi au confirmat că și la Tușnad e la fel de frumos :).

Fiecare maratonist are o poveste specială. Ca să ajungi la distanțele de maraton, trebuie să-ți placă alergatul și trebuie să ai și voință. Anda a început de pe o zi pe alta, a scris defapt pe Facebook că are nevoie de cineva care o ajută să înceapă și de aici lucrurile au luat viteză. Ea poate fi un exemplu pozitiv pentru multe femei. Mai ales alți mămici care nu cred în puterea proprie, care nu s-au gândit niciodată că lângă treburile din casă și lângă copii poți face sport la acest nivel. Aceste exemple pozitive ne pot ajuta să alegem o viață sănătoasă.

Ciprian fiind tot din Galați, face parte din același club cu Anda. El are defapt mai puțini ani de experiență în alergare dar a completat deja mii de kilometri pe bicicletă. Venind din ciclism, mișcarea continuă este ceva firesc pentru el. L-am întrebat și pe el, ca și pe ceilalți participanți, ce mănâncă înainte de concurs, și ce regim ține atunci când nu trebuie să meargă la competiții. A menționat faptul că se alimentează conștient, alege mâncăruri care oferă multă energie și evident sunt și sănătoase.

Sportul, mâncarea bună în cantitatea necesară fac parte din rețeta unui mod de viață sănătos. Sunt o alegere sănătoasă. Acesta este și mesajul pe care noi încercăm să-l promovăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *